God morgon! Dags att fylla på kakburken? Denna kaka går jättebra att baka om man några apelsiner liggandes i fruktfatet som aldrig blir uppäten. I 10 enkla steg får du kakor som är försvinnande goda :)
Chokladdoppade apelsinkakor
Till cirka 18 kakor behöves det:
100 g rumsvarmt smör
3 1/2 msk strösocker
rivet skal av 1/2 apelsin
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad (block duger bra)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smöret mjukt med en bekväm slev. Tillsätt socker, lite i taget och även apelsinskalet. Rör tills smeten är ljusgul.
3. Sikta ner mjölet, utblandat med bakpulver och vaniljsocker, och rör om.
4. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg på bakpappersklädd plåt.
5. Tryck till varje kaka med en gaffel.
6. Grädda 7-10 minuter beroende på ugn. Kakorna ska ha en fin gyllenbrun färg när de är klara.
7. Låt dem kallna.
8. Smält chokladen och doppa ena sidan av kakan. Ta gärna hjälp av en tesked så att kakorna blir fint täckta av chokladen.
9. Lägg på bakplåtspapper och låt det stelna.
10. Förvara sedan kakorna i en tätslutande burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar