Chokladsnittar är något som jag har fikat mycket utav. Denna kaka låg alltid på min mormors kakfat då man var där och hälsade på. Enkel och framför allt en god kaka!
Chokladsnittar ca 20 stycken
Ingredienser
125 g smör eller margarin (rumsvarmt)1 dl socker
1 ägg
2,5 dl mjöl
2,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Pärlsocker
Do like this:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt.
3. Tillsätt ägget, men spar eventuellt 1 msk till pensling. Rör ut kakao i mjölet tillsammans med vaniljsocker och tillsätt det till smör-sockerblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Dela den i 2 delar och rulla till längder, lika långa som en plåt. Lägg båda längderna på plåten, smord eller med bakplåtspapper.
5. Pensla ev längderna med ägget och strö över lite pärlsocker.
6. Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter.
7. Skär längderna i sneda bitar, ca 3 cm breda, medan de är varma.
Förvara dem torrt, till exempel i skafferiet.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt.
3. Tillsätt ägget, men spar eventuellt 1 msk till pensling. Rör ut kakao i mjölet tillsammans med vaniljsocker och tillsätt det till smör-sockerblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Dela den i 2 delar och rulla till längder, lika långa som en plåt. Lägg båda längderna på plåten, smord eller med bakplåtspapper.
5. Pensla ev längderna med ägget och strö över lite pärlsocker.
6. Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter.
7. Skär längderna i sneda bitar, ca 3 cm breda, medan de är varma.
Förvara dem torrt, till exempel i skafferiet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar