onsdag 28 mars 2012

Klappat och klart..

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och provat på att tillaga klappgröt, super smarrig som sommarlunch eller som en lite mer lyxig frukost. Den här gröten är lite bortglömd och det är synd, den håller nästan på att försvinna helt och hållet tyvärr. Jag har gått efter ett recept som jag hittade på internet och där har man bytt ut lingonsaften mot vanliga bär. För den "riktiga" klappgröten innehåller egentligen saft och inte bär! Här kommer i alla fall det receptet som jag utgick ifrån.


Klappgröt

5 dl vatten
2 dl lingonsylt, hallon eller blåbär går också bra, men då blir den inte så vackert rosa
1 dl mannagryn


1. Koka upp vattnet tillsammans med sylten.
2. Släng ner mannagrynen. Låt koka i ca 5 minuter.
3. Sedan ska det vispas. Försök inte ens med en vanlig visp för då kommer du att bli tokig, ta elvispen direkt. Gröten ska vispas alldeles ljusrosa och puffig.
4. Ät den ljummen eller kall med mjölk

Testa, den är verkligen god!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar